UPON THE HILL ACROSS THE BLUE LAKE

har en sådan enorm längtan efter LA. skypat med min syster som är där just i detta nu. hon skulle hem till tjejerna i west hollywood ikväll och det känns i hela kroppen. den staden. det är så svårt att beskriva känslan. känns som ett andra hem. 

WEDNESDAY GLORY

började morgonen med en promenad runt kungsholmen. krispig luft och blå himmel. tänk vad energi man kan få av lite solsken. idag har jag haft teknikutbildning. så just nu snurrar huvudet av hastighet, täckning, modem och bredband. men de är riktigt roligt när man får lite kläm på det! snart dags att gå hemåt. peppar sista nu!


YOGHURT/HALLON/NÖTTER/HONUNG

bland det bästa med att bo själv - man får välja själv vad man vill äta!

MORNING ACTIVITY

idag möttes jag och frugan nere på gymmet här på jobbet. när våra scheman passar så kör vi tillsammans och imorse blev det ett benpass. går så mycket lättare när man är två! efter det blev de frukost framför aftonbladet och sedan har dagen rullat på. nu har vi lunch och snart är de dags för en kortare utbildning. denna vecka är jag ledig på torsdag - då kommer lillasyster och kusin upp till mig. det ser jag fram emot!

AND IT GOES LIKE THIS


22.42

haft en lugn dag på jobbet. sprang hem när jag slutat för att hinna se andra halvlek av elfsborg-gefle. tyvärr gick det inte hela vägen. två matcher kvar nu och de är grymt spännande. både i toppen och botten. bara att hålla i tummarna och ladda om! även i övriga livet. nu - time to sleep.

HELGEN

fredagen och lördagen spenderades hemma i eskilstuna. jag passade på att krama om min familj och laddade upp med lite energi. på kvällen tog jag, elin och marre tåget tillbaks till stockholm för resten av helgen. vi lagade mat och drack goda drinkar och satt och pratade in på småtimmarna. vi fick en riktigt fin höstsöndag med sol och blå himmel som vi spenderade inne i stan. strosade runt bland butiker och åt gott. efter att tjejerna åkt hem så totaldäckade jag i soffan igår. de var faktiskt riktigt skönt. ett bra avslut på en riktigt 

TAPAS THURSDAY

i torsdag tog vi en aw med jobbet på sthlm tapas and food precis i närheten. så god mat och riktigt trevligt att få lära känna varandra lite utanför jobbet. sedan mötte jag upp amanda, emelie o co. för ett glas. en himla bra kväll!


WE GO HIGHER THAN HIGH

tack för alla fantastiska ord! ni anar inte hur mycket det betyder. varm i själen blir jag. tänkte att när jag kommer igång igen med spelandet så lägger jag upp något här lite då och då. så håll utkik.
 
har precis skypat med min fina D. vi kollade på berg flyttar in tillsammans. och vilken himla jädrans fin lägenhet henrik lundqvist sitter på i new york. den verandan. jag dör lite. påriktigt. annars så har de här varit en helt okej onsdag. skönt att veckorna går fort. och snart är det helg igen. för övrigt så påminnde en kollega oss idag att de bara är två månader kvar till julafton. två månader? vad hände med tiden? förstår inte hur snabbt det går. men jag är sjukt glad. snart får jag börja julpynta och baka. ljuvligt.
 
nu ska jag göra mig en kopp te och tända lite ljus - hoppas ni haft en mysig onsdagskväll.

TONIGHT

har tänkt spela upp något litet för er. detta är långt ifrån perfekt. men så här kan det låta. here you go.
 

WE ARE THE ONE WITH THE HUNGRY HEARTS

sicken dag. trotsade huvudvärken och gav mig ut i höst-stockholm med förvånansvärt lätta steg. 2.30 snabbare än förra gången. vilken egoboost. och huvudvärken har släppt - hallelujah. nu ska jag göra kyckling/pesto pasta!

HAN SKA TORKA DIN TÅR

har precis sett sista delen av jonas gardells torka aldrig tårar utan handskar. en otroligt stark och sorglig berättelse. men så himla himla viktig. nu har jag krupit upp i soffan med en kopp te och ett gäng pepparkakor. ja. jag kunde inte hålla mig längre. så. jäkla. gott.

CANDLES & LAUGHTERS

vi har haft världens mysigaste helg. ätit god mat, skrattat, kollat på fotboll, strosat på IKEA och bakat. fantastiskt helt enkelt!

MONDAY ALL OVER AGAIN

min måndag började 05.20 imorse upp i norr. tågresan tillbaks till huvudstaden blev en stillsam historia då jag i princip somnade så fort min kropp nuddade stolen. en cappucino och en ostfralla senare vaknade jag till liv på kontoret. körde en liten energiboost på eftermiddagen med c-vitamin och smoothie!

FRIDAY I LOVE YOU

helg är lika med lycka. fan vad man uppskattar de mer när man jobbar heltid. ett regnigt stockholm idag. men vad gör de när man vet att man har två dagar man kan välja att inte ens gå upp ur sängen? älskar de få lyxiga dagar när man bara kan ligga kvar under täcket hur länge man vill. minns inte när jag hade en sådan dag sist. nu sitter jag på tåget till gävle efter en skön rush från jobbet. älskar att jag alltid springer som en galning när jag har bråttom. måste se riktigt snyggt ut. ikväll ska jag i alla fall mysa med herren! och till mina nära och kära - jag saknar er och jag älskar er.


BIRTHDAY GIRL

vi har ett födelsedagsbarn på andra sidan jorden idag. grattis fina fina carro! må los angeles leverera en grym dag!


DEN BÄSTA TIDEN ÄR NU


SNEAK PEAK

nytt fint skrammel från gina tricot som får pryda mig denna härliga torsdag. först - något mindre härligt. parken zoo. jag är djupt besviken och känner ett obehag inför de bilder som visades igår. jag har jobbat på parken fem somrar i rad men kunde aldrig ana att något sådant pågick. inte en tanke. jag hoppas verkligen att de här sätter en tankeställare hos människorna som jobbar där. tänk att ha det på sitt samvete. fy. nog om tråkigheter! jag har precis haft ekonomicheck på jobbet. ett prov jag klarade som nu gör att jag är redo för teknikutbildning om några veckor. nu har jag lunch och snart ska jag iväg på ett möte! hoppas ni har en bra torsdag.


I STILL HEAR THE SONGS

hade en skön energisvacka efter lunchen. så. trött. efter jobbet så kilade jag ner till gymmet och körde ett intervallpass. de var nog precis vad jag behövde. när jag kom hem satte jag igång som en duracellkanin. plockade bland kläder - dammsög - fixade i ordning. nu har jag precis tagit plats i soffan. här tänker jag stanna resten av kvällen! till middag blev de falafel med en riktigt god sallad av kidneybönor, majs, färska champinjoner, tomat, avokado och rödlök. och så en fetaost röra till. den kombinationen. enkelt och gott. nu ska jag kika på berg flyttar in. hon är hos dolph lundgren som bor ett stenkast från där vi bodde i LA. goodfeeling på den. sen blir det kalla fakta där de granskar parken zoo. vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka - de finns två sidor av varje mynt. återstår att se.

REPEAT

 
 
 
två favoriter just nu. så. bra. snart SHM i globen!

ALL BLACK THIS DAY


WEDNESDAY

morgonen kändes sådär riktigt höstig och mysig. alldeles mörkt ute och med bordslampan tänd på mitt skrivbord på jobbet. och så möttes jag av denna fina lapp. hur fina vänner har inte jag? världens bästa fruga som verkligen visste vad jag behövde idag. för övrigt så fick jag sjuka julcravings igår när lillasyster berättade att mamma köpt hem julmust och pepparkakor. inte en dag för tidigt. jag älskar julen. måste köpa pepparkakor!


HEAVEN'S GOT A PLAN FOR YOU

skapligt trött tjej imorse kan jag lova. jag som är kontrollfreak och vill ha gott om tid på morgonen, snoozade i tjugo minuter. vilket händer ytterst sällan. men ibland behöver man bryta rutinerna. i övrigt så har dagen varit bra. efter jobbet kilade jag ner till gymmet. känns riktigt skönt att vara igång! inte en dag för tidigt. nu har jag tagit mig till hornstull för mys och catch up. sverige ligger redan under med två mot tyskland. det avgjorde saken - hollywood fruar it is.


SET YOUR BODY AND MIND FREE

jag har haft en underbar helg hemma. fredagkvällen spenderades i soffan framför x-factor med världens bästa lillasyster och massor av prat. kan inte förstå att hon blivit så stor? känner så väl igen mig i henne. de är galet. 
 
i lördags strosade vi runt lite på stan i de fina höstvädret innan vi begav oss till tunavallen och mötte upp D för fotboll. alltid lika härligt att komma tillbaks till vallen. det rycker lite i fotbollsådran. så många minnen därifrån. på kvällen blev det mat, goda drinkar och skratt tillsammans med marre på akropolis innan vi kilade över till brasseriet. en riktigt bra kväll!
 
gårdagen började med en lång sovmorgon och sedan supportade vi eskil och brorsan nere i sporthallen. vi hann förbi evelinas mysiga lägenhet och sedan avslutade vi helgen med en riktig söndagsmiddag hemma hos D. helt perfekt. aningen sliten imorse när klockan ringde strax efter sex. då var de bara att pallra sig upp och ta sig mot huvudstaden igen.
 
dagen har gått bra. en helt vanlig måndag. jag körde ett pass nere i gymmet efter jobbet och sedan slängde jag ihop en smarrig pesto pasta och har kollat på project runway och solsidan. livet på en pinne. godnatt.

LE WEEKEND


COMING HOME

helvete (ursäkta) vilken himla träningsvärk jag har i mina ben! de är helt galet. de var ett tag sedan jag kände denna smärtan. hur stod man ut när man tränade i princip hela tiden? min smärttröskel har nog höjts lite. i alla fall. blev en rusch till centralen direkt efter att klockan slog 20.15 på huvudkontoret. och nu sitter jag på tåget till eskilstuna för en helg hemma! det firar jag med en bra bok (den jag försökt läsa i ett halvår nu) och en bounty - de är jag värd! hoppas ni har en mysig fredag.


FREDAGSPEPP

äntligen fredag! startade dagen med ett styrkepass framför nyhetsmorgon och ett grymt bra och glädjande besked! precis vad jag behövde. mer om de i framtiden. nu har jag lunch på jobbet. snart helg!


MY HEART SKIPS A BEAT

att de är torsdag klingar riktigt fint i mina öron - snart helg! imorse blev de ett styrkepass i kronobergsparken. blev i princip anfallen av en vit lurvig liten sak som inte tyckte att min aktivitet verkade speciellt vettig. höll också utkik efter underbara plura - men ingen tur idag. han kanske inte är ute och promenerar värst mycket. nu är jag i alla fall äntligen påväg hem från en lång dag på jobbet. hungrig som en varg!


TIONDE OKTOBER

härlig promenad till jobbet imorse - alla färger lyser verkligen upp. dock så börjar de bli riktigt kallt nu. nästa investering blir nya vantar! nu ska vi ha team-möte på jobbet. ryktas att de bjuds på blåbärspaj!


I WILL NOT GO HOME WITHOUT YOU

den här dagen har bara rusat förbi. en relativt lugn uppstart på jobbet resulterade i en kväll med mycket att göra. imorse innan jobbet tog jag mig ut på en morgonrunda. samma löprunda som sist. runt norrmälarstrand och omnejd. riktigt skönt att vara igång igen. jag mår så mycket bättre när jag tränar! min fina D fick i uppdrag av mig igår att sätta ihop ett träningsschema. han satt uppe i princip hela natten och fixade ihop ett perfekt underlag! vilken man va? min egna PT. perfekt. så nu är de de som gäller i ett par veckor framöver. imorgon har jag en vilodag. så jag ska passa på att sova ut - och äta en lång och mysig frukost framför nyhetsmorgon - lite kvalitetstid för mig själv helt enkelt. 

TODAYS


KÄNSLAN

ni vet den där känslan när man önskar att man kunde lägga till ett par timmar på dygnet? eller typ dela sig själv i fyra? känslan när man inte riktigt känner att man är där. inte är där ända fram. känslan att inte räcka till. att tiden helt enkelt inte finns. man är fysiskt på en plats. men psykiskt någon helt annanstans. och att hitta balansen och sig själv mitt i alltihop. de är en konst i sig. de går. de gör de. de tar bara lite tid. denna lilla tid.

DINNER FOR THE NIGHT

jobbar kväll denna vecka vilket innebär att middagen blir lite sen. halv nio ställde jag mig i köket och började dona. trollade fram denna fantastiska måltid! ugnsbakad lax med pestotäcke och hemmagjort potatismos. det var helt klart värt mödan. och nu har jag även god mat på jobbet imorgon!
 
how to do - blanda creme fraiche (jag hade turkisk yoghurt) med pesto och lägg på röran över laxen. strö över rödlök eller röd paprika, eller både och. in i ugn på 225 celsius i ungefär 25 minuter. servera med potatis/blomkål/broccolimos. för det perfekta moset. ös på med vitpeppar. de bästa tipset ni kan få. och salt såklart. satans gott alltså!
 
 
 

JUST DO IT

måndag och ny vecka. solen skiner och oktober fortsätter att leverera. tog mig ut på en löprunda imorse och avslutade med backintervaller i kronobergsparken. bra start på dagen! nu - time for work.


PANCAKE NIGHT

haft myskväll framför solsidan och hellenius hörna med nygräddade pannkakor och ett glas iskall mjölk. hur gott! nu - äntligen dags att krypa ner. godnatt.

SJUNDE OKTOBER

herre min vilken match. de är något speciellt med en arena som råsunda. den liksom lever och andas fotbollshistoria. de var en viktig match för båda lagen. för AIK i toppstriden och för gefle att klättra ifrån kvalplatsen. AIK hade bra tryck i början men egentligen ingen farligare målchans. de fick ett bortdömt mål i slutminuterna - en solklar offside. och bara nån minut senare så avgör orlov med ett nickmål! blev vinst till gefle 1-0. så himla bra! och viktigt! tror alla blev galet förvånade. men vilken glädje. var en glad D som jag fick pussa på efter matchen. mamma och wilma kom upp tillsammans med svärfar och fru. och wilma fick se sin första allsvenska match. finns en liten tävlingsmänniska i henne också. "men asssååå dom joggar ju baraa???". haha. så himla söt. vi åt goda hamburgare innan matchen och njöt av höstsolen. nu är jag hemma. mamma var så fin och tog med mormors hemmagjorda äppelmos till mig. de avgjorde saken. ikväll blir det pannkisar!
 
 

BACK TO STOCKHOLM

har sovit riktigt gott inatt. så nu är jag utvilad och redo för söndag! sitter redan på tåget tillbaks mot stockholm - för idag vankas det match på råsunda. aik-gefle såklart. och nu är jag påväg för att möta upp min familj på centralen (om de kom iväg haha). vilket innebär att gefle får finsupport idag!


SUNNY SATURDAY

åkte upp till gävle igår efter jobbet och möttes av D som gjort en så god lax i ugn! sen myste vi framför x-factor. gillar de programmet. idag har vi strosat på stan i de fina höstvädret. vi åt lunch på en mysig restaurang där jag fann denna fantastiska ljusstake. den skulle gärna få flytta in hos mig. sen skildes vi åt på eftermiddagen för att träna på varsitt håll. jag tog en ordentlig löprunda runt ån här. kändes så friskt och härligt ute. nu ska vi styra middag här hemma och sen blir de bio - vi ska se hypnotisören!


MITT SEPTEMBER


LET US REGRET NOTHING

lunch på jobbet. måste säga att tonfiskpastan var ännu godare idag. de har varit en lugn förmiddag. en perfekt start på min fredag. och de känns sådär härligt att veta att de snart är helg! dessutom är det underbart väder i vår huvudstad idag. sol och blå himmel. då blir man glad!


CRAVINGS


BREAKFAST

jag älskar frukost. finns ingen bättre start på morgonen. tänk om alla mornar kunde se ut såhär?
idag lyxar jag till det med turkisk youghurt - en god musli - banan - och kanel såklart - fredag it is!

HONEY AND WALNUTS

har fått dille på chai-te och valnötter med honung. perfekta kombinationen. och så lite brieost på det. det unnar jag mig ikväll.
 

WEEKENDBAG

min nya bag - från hm - för 349 riksdaler - det kallar jag kap!
 

FUCK THIS SHIT - NU KÖR VI

ursäkta ordvalet. men det här en helt jäkla grym låtlista på spotify att träna till eller bara få lite energi. subscribad från caroline sandström från metro mode. blir otroligt peppad. ett bra tips om ni är osugna på att träna. man blir garanterat taggad. hade denna i öronen när jag var ute och sprang förut. känns som att man blir snabbare och orkar mer. prova! kände mig pigg idag. vilket var väldigt skönt. de känns som att man behöver de ibland - för att få motivation att fortsätta. sprang längs med norr mälarstrand över till söder mälarstrand och sen upp för västerbron och tillbaka. hann precis med att se solen gå ner när jag nådde riddarholmen. fotot får tala för sig självt. stockholm är vackert. nu har jag precis laddat upp med tonfiskpasta. låter inte särskilt glamouröst. och de är det faktiskt inte heller. men med rätta kryddorna så blir de himla gott. resten av kvällen består av lite småfix. är sugen på att se den nya johan falk filmen!

RUN FREE

precis kommit hem efter dagens jobb. nu ska jag bege mig ut på en löprunda! önskar att man fortfarande kunde springa ute barbent.

WEDNESDAY

hittade en skitsnygg höstkappa på zara tidigare. den fick dock hänga kvar. ångest deluxe men de kändes inte hundra. fick med mig en svart weekendbag hem. perfekt när jag är ute och flänger. ikväll hänger vi hos tjejerna i hornstull. jess bjöd på en riktigt god thaisoppa med lax till middag - och nu gör hon cookies! luktar redan ljuvligt. en härlig höstdag.

 


LIVET UTAN FÖNSTER

som amanda så fint sa när jag frågade vad de var för väder ute idag. jag gillar mitt lilla rum, absolut. men man blir fruktansvärt utestängd från omvärlden utan fönster. smarta jag hade stängt av strömbrytaren igår när vi la oss vilket resulterade i två döda mobiltelefoner och att vi vaknade 11.05. inte så bra när davids tåg skulle gå 11.23 från centralen. så han for upp och bokstavligen sprang hela vägen dit. tur man har en envis man! nu har jag mött upp frugan på stan. här ska vi spendera vår lediga dag!


VAPIANO

igår efter jobbet så tog vi en promenad in till stan för middag på mysiga vapiano. jag åt en fantastisk pasta med pesto, pinjenötter, räkor och färsk basilika. hur gott som helst!


WHEN I LOOK INTO YOUR EYES

ny vecka och full fart på jobbet igen. jobbar tidigt denna vecka vilket är grymt skönt. och en ledig dag på onsdag. hade planerat att vara hemma och tvätta ikväll (sjukt tråkigt men nödvändigt) men så ringde david och befann sig i stockholm för att kika på fotboll - då blir man glad! så nu blir de en helkväll på söderstadion med mitt hjärta istället. mycket bättre!


INTOUCHABLES

kändes verkligen inte som söndag igår. men jag myste till det ändå med tända ljus och en film. såg intouchables - en fransk film om en ung kille som börjar jobba som vårdare åt en äldre man som är förlamad från halsen och ner. den var helt fantastisk. jag blev helt tagen. redan en favorit! har ni inte sett den så gör de på en gång. annars går ni miste om en riktig pärla!


RSS 2.0