01.06

jack in the box var gudomligt gott. efter en halvseg lektion smög vi oss ut och begav oss hem. hade ett litet paket som väntade på mig. massor av tidningar från min fina micke! åh. jag blev så himla glad. vi brukar alltid läsa tidningarna tillsammans hemma. fredag och söndagkväll. nu har jag lite att sysselsätta mig med. ska sova nu så jag kan gå upp imorgon och njuta av min frukost med en tidning man faktiskt kan bläddra i. tack!

TJUGONIONDE NOVEMBER

sista veckorna nu av skolan. bara att bita i. händer inte allför mycket just nu förutom det. men på fredag planerar vi lite smått för en trevlig kväll. nu ska jag och wibring snart åka in till santa monica, gitarr står på schemat. men innan dess ska vi unna oss lite käk på jack in the box, en av alla hundra hamburgekedjor här. mycket gott.

NOW AND THEN I THINK OF WHEN WE WERE TOGETHER


FÖRSTA ADVENT

en bild från mandsan och vårt första glöggmys på loftet. medans vi värmde glöggen så fixade emelie julmusik och sedan kollade vi på ensam hemma två. plötsligt så kändes julen lite närmre. nu ska jag hoppa i säng och sova gott.

DAGENS KONVERSATION

A1: åååååå jag är skoltrött, förstår inte hur jag orkat gå i skolan så länge. Det är så tråkigt……

Jag: ja det är klart, men jag tycker det kan vara ganska roligt ibland.

A1: men du är ju konstig.


I WILL NEVER BE THE SAME WITHOUT YOU

jag och amanda ligger i varsitt hörn av soffan. solen skiner utanför. idag är det första advent. mindre än fyra veckor till jul. kan väl inte påstå att jag har så värst mycket julkänsla, men ikväll ska vi dricka glögg och äta pepparkakor. gårkvällen blev riktigt lyckad. vi började med att kolla LA Kings - Chicago Blackhawks från vip-loungen på staples center. arenan var riktigt maffig. och jag som inte är så speciellt intresserad av hockey fann det ändå riktigt kul att se en NHL match live. efter matchen drog vi vidare till roxbury där vi dansade hela kvällen. nu ska jag göra mig lite te.

NOTHING BUT THE BEAT

jag och amanda har pluggat stor del av dagen. vi håller på med vårat projekt som ska redovisas på torsdag. nu har vi kommit en bit på vägen så det känns väldigt skönt. mitt i allt tråk så kom wibring och förgyllde vår dag. vår lugna hemmakväll byts mot staplescenter där LA kings spelar och sedan väntar utgång på roxbury där akon är DJ. helt plötsligt känns inte denna lördag så tråkig och grå!

01.07

idag har det varit så kallad "black friday" här borta.vilket innebär massor av rea. så jag och amandorna har spenderat dagen nere på third street i santa monica. vi åt super god grekisk mat och strosade runt med vässade armbågar bland alla människor. och jag hittade en tidig födelsedagspresent åt mig själv. kvällen har spenderats hemma hos oss med alla brudar. vi har lagat kalkonpasta och tittat på glasblåsarns barn. nu är det dags att sova!

HOME II

godmorgon. ligger i sängen och myser. älskar mornar när man inte har några måsten. jo. koordinaterna på min arm står för min hemstad, och där min mamma och pappa kommer ifrån. nu ska jag göra i ordning mig en god frukost.

IF YOU NEVER TRY YOU WILL NEVER KNOW

vilken dag. vi har lagat mat i timmar. det har varit väldigt mysigt, roligt och förväntansfullt. sju brudar i ett kök. men det slutade riktigt bra. allt blev supergott. nu - sängen.

17.50

lägenheten är fylld av brudar. och mat. vi håller på och gör en riktig thanksgiving middag. kalkonen står i ugnen och resten är nästintill klart, broccoli och skinpaj och en härlig rotfruktsblandning med sweetpotatoes och annat gott. hederlig svensk äppelpaj blir det till efterrätt. ett säkert kort. brandlarmet gick nyss och två brandbilar kom farande. är det högtid så är det!

THURSDAY-AMERICAN PANCAKES

en riktig pangfrukost. så himla gott. nu kollar på vi sanning eller konsekvens. lite nostalgi.

THANKSGIVING

godmorgon! thanksgiving day här borta i USA och exakt en månad kvar till julafton. har vaknat pigg och utvilad så nu ska jag sätta igång och göra frukost till mina fina damer. eftersom man ska vara givmild denna dag så bjuder jag på dessa två oerhört fantastiska bilder på miss forsell.

SHOES AND WOMEN

har unnat mig ett par nya skor.

THE IMAGE OF THE CHILD

officiellt klar med första kursen. har lärt mig så himla mycket både om mig själv och andra. nu har jag tänt lite ljus, gjort mig en kopp te och lagt mig brevid wibring i vår stora härliga säng. kvällsmys med varsin dator i famnen.

HOME


WE'RE ALL IN THE SAME BOAT, STAYING AFLOAT FOR THE MOMENT

avslutning ikväll på reggio kursen. det är enda lektionen kvar denna vecka. så idag har jag en ledig dag. ska sätta igång med vårt projekt i marknadsföringen. redovisning nästa vecka. det handlar om spotify. så det är inte allt för tråkigt. imorgon är det thanksgiving här. jag och tjejerna tänkte ha en riktigt mysfrukost tillsammans. amerikanska pannkakor och nutella. ne, nu ska jag sätta igång.

YOUR GUN'S DON'T BOTHER ME

jag tatuerade mig igår. blev så himla nöjd. nu ska jag göra i ordning mig och bege mig till skolan. ett prov och sedan gitarr ikväll.

WHAT UP'

eftermiddagen har spenderats i burbank. nu ska jag hoppa i säng. ny vecka väntar. thankgiving till helgen vilket innebär två extra lediga dagar. mycket trevligt. godnatt!

TJUGOFÖRSTA NOVEMBER

min lediga dag hittills. te, stekta ägg och plugg. har prov i marknadsföringen imorgon. nu ska jag och emelie iväg med tjejerna på lite äventyr.

I CAN STILL RECALL OUR LAST SUMMER

jag och wibring blev inspirerade av tjejernas ommöblering på loftet så vi fixade och donade lite, ställde ihop sängarna, städade. jag hittade fyra öronproppar som jag letat efter. och en jordnöt. under sängen. blev jätte bra. ska bli skönt att krypa ner. annars har dagen varit lugn. nu har vi satt på mamma mia och bara njuter. älskar den filmen. och mina fina tjejer.

LET'S GET TOGETHER AND FEEL ALRIGHT


YOU CAN FOOL SOME PEOPLE SOMETIMES BUT YOU CAN'T FOOL ALL THE PEOPLE ALL THE TIME

regnet öser ner här idag. vi gick upp tidigt för att åka in till fairfax flea market men efter tio minuters väntan på bussen i regnet så gav vi upp. gick och satte oss på ett mysigt café och värmde oss. nu är vi hemma igen. en perfekt dag för plugg och mys.

18.22

har varit en lugn dag här. jag och emelie har skypat med adina och karin. alltid lika mysigt. nu har mandsan kommit hem från sin lektion och vi håller på och lagar mat. ris, kyckling och bea. mycket gott. får se hur resten av kvällen ter sig.

SOMEBODY THAT I USED TO KNOW


THROUGH CHAOS AS IT SWIRLS, IT'S US AGAINST THE WORLD

lektionen imorse gick bra. har en riktigt mysigt lärare. bjuder på kaffe och godsaker. perfekt start en tidig fredag morgon. mötte sedan upp tjejerna inne i santa monica och strosade runt en stund bland alla gatumusikanter och affärer. älskar att julpyntet är uppe. en härlig dag med andra ord. nu har vi huset fullt med fina människor. vi har lagat tacopaj och ätit/druckit/tagit jelloshots. ingen höjdare. men kul att prova!

SUSHI

jag förstår inte hur något som ser så gott ut kan smaka så. annorlunda. jag försökte i alla fall. pinade i mig tre bitar. tacka vet jag riktig mat.

06.30

helgen är på ingång. laddar upp med gröt och en kopp te. försöker väcka mig själv till liv innan jag ska bege mig mot bussen och skolan. har varit ledig nu två fredagar i rad. hade glömt hur trött jag är klockan sex på morgonen. men det är fredag och jag är glad. efter skolan ska jag möta upp tjejerna på third street. jag ska ge den berömda sushin ett ärligt försök (!).

SEXTONDE NOVEMBER

idag har vi varit här i tre månader. det känns sjukt att ens skriva det. tre månader. det har gått så himla fort. jag är fortfarande förkyld vilket är otroligt tråkigt. hoppas att det går över snart. dör av tristess och trötthet. min dag har varit bra ändå. första finals gick jättebra. nervöst att prata inför hela klassen. speciellt när det är på engelska. men det gick faktiskt bra. så nu är den kursen avklarad vilket känns hur bra som helst. känns som att den nyss började. det var i alla fall värt alla onsdagskvällar!

INK.

amanda har skissat lite på mig ikväll. har en ny tatuering på G. blev himla sugen nu. well. well. time to sleep.

LIGHT UP THE STREETS

third street promenade, santa monica.

WE'LL START GLOWING-IN-THE-DARK

lyckan när man åkt hela vägen in till santa monica med gitarren på ryggen för att mötas av en lapp på dörren och en inställd lektion. hemma möttes jag av en kopp te så jag är glad ändå. apropå ingenting. coldplays nya album är förbannat bra. nu ska jag njuta av vattenmelon och 90210.

BLACK AND YELLOW


FEEL THE HEARTBEAT IN MY MIND

efter middagen gick vi över till grabbarna och badade bubbelpool, natasja och märta kom också ner. en riktigt mysig kväll. nu har jag precis ätit en god fruktsallad med apelsin, banan, vattenmelon, cashewnötter, och lite kanel. eller mycket kanel. jag älskar kanel. nu ska jag hoppa i säng och förhoppningsvis vakna piggare imorgon!

SOMEWHERE


FJORTONDE NOVEMBER

har dragit på mig en förkylning. det kan ju typ vara det tråkigaste i världen. man mår sådär. varken mer eller mindre. en bra anledning till att dricka te är väl det enda positiva. solen skiner här idag. jag längtar faktiskt till snön. tro det eller ej. men det är något fruktansvärt mysigt över det.

SÅ LÄNGE VÅRA HJÄRTAN KLARAR AV ATT SLÅ


19.11

min söndag har spenderats i culver city med några från reggio kursen. vi fixade det sista med presentationen inför vår final på onsdag. en boaorm och fem koppar te senare drog jag mig hemåt. nu har vi precis avnjutit en grönsakssoppa, resten av kvällen spenderas i soffan.

THIS DANCE WE MOVE WITH EACH OTHER

bakadpotatis med skagenröra blev dagens middag. riktigt gott. tjejerna har begett sig ut på äventyr. jag har tagit en lång dusch, lyssnat på musik, och tänt massor av ljus. nu ska jag göra mig en kopp te och gosa ner i soffan med en film.

NO WORRIES OR CARES, REGRETS OR MISTAKES, THERE ARE MEMORIES MADE


TOLFTE NOVEMBER

halvnakna tjejer i taket, dollar-sedlar som flyger i luften, en sko i ishinken, två ursköna tvillingar. man vet när man är i hollywood. EC twins spelade igår på supperclub och dom var riktigt bra! hade en grym kväll. nu har jag myst ner mig i soffan med filt och en kopp te. och är lycklig över att det bara är lördag.

WALK THE SURFACE OF THIS TOWN WITH HIGH HEELS ABOVE THE GROUND

dagen har hittils varit väldigt lugn, vilket har varit otroligt skönt. men snart svirar vi om. tacopaj står som middag och sedan blir det utgång på supperclub!

"IT'S NOT JUST ABOUT TAKING A FOTO, IT'S ABOUT WHAT YOU CAPTURE"

har precis kollat på en väldigt bra dokumentär om anne leibovitz som emelie sett på sin foto-lektion. fotona ovan har hon tagit.

I'M STRAIGHT IN A STRAIGHT LINE RUNNING BACK TO YOU

fredag och jag är ledig. har precis ätit en god frukost och nu kollar jag på guif-lugi. en ganska bra start på helgen. dagen är oplanerad än så länge, blir nog lite plugg i alla fall.

23.52

jag ska strax hoppa i säng. tjejerna är ute i hollywood och roar sig. jag har spenderat kvällen hemma i soffan med huvudvärk. inte lika roligt. men en kopp te och ett hemprov senare känns det lite bättre. skönt att få saker gjorda. hoppas på att vara lite piggare i morgon. godnatt!

BUFFALO

mina trollskor som jacob så fint kallar dom. från buffalo exchange i santa monica.

TIONDE NOVEMBER

har hunnit tränat och ätit frukost med mina fina tjejer. bra start på dagen. bara en lektion idag sen är det helg! tack vare veterans day här i amerikat så är alla lektioner inställda fredag/lördag. ganska så nice.

LET ME THINK ABOUT IT

hemma efter en kväll på bundy. lämnade in sista arbetet i reggiokursen. så himla skönt. bara en presentation kvar nästa vecka sen är den kursen slut. just det. den nionde december ska vi på julbord på IKEA i burbank med en hel drös svenskar. hur bra? ska bli så himla gott. jag längtar. time to sleep. g'night.

SÖRMLAND CALLING

tänk vad ett samtal kan göra en glad. dagens färgklick.

NONE BUT OURSELVES CAN FREE OUR MINDS

jag är ledig idag fram tills min lektion ikväll. är ensam hemma just nu. tänk vad skönt det kan vara med lite tid för sig själv. spelar gitarr och bara är. har fått lite nya låtar att öva på. några guldkorn. så ser denna onsdag ut.

CLOSE-UP


NEVER SAY GOODBYE, BECAUSE SAYING GOODBYE MEANS GOING AWAY, AND GOING AWAY MEANS FORGETTING

idag har det varit en härlig höstdag här. solen har varit framme hela dagen och det har varit skönt ute, men det blir mörkt väldigt fort här nu. jag och wibring har som vanligt spenderat vår tisdagskväll på perfomance and art center med våra ljuvliga klasskamrater. i väntan på bussen gick vi en sväng på third street. det var hur mysigt som helst. vi båda fick lite julkänsla när vi gick och kollade i fönstrena. fina lampor. stjärnor. till och med en julgran. vi blev överlyckliga. och plötsligt blev väntan på bussen inte så farligt längre. det fick mig att verkligen förstå att det snart är jul. den känslan har inte riktigt kommit än. men det är ju faktiskt snart bara en månad kvar. lycklig blev jag i alla fall. nu ska jag hoppa i säng!

LOVE THE PEOPLE THAT TREAT YOU RIGHT: FORGET ABOUT ONE'S WHO DON'T


SJUNDE NOVEMBER

dagen har varit väldigt lugn. jag och amandorna har spenderat dagen i soffan, kollat på film och bara myst. nu blir det lite plugg sen ska jag ladda om inför den här veckan.

WE ARE ALWAYS RUNNING FOR THE THRILL OF IT

natasja får avsluta en grym kväll (vet att du bjuder på den). nu ska jag sova. godnatt!

16.44

gårkvällen blev riktigt lyckad. vi åkte till roxbury i hollywood där vi träffade bea och hennes vänner. det var mycket folk och mycket dans. idag är vi inte lika pigga. parkerar i soffan. tänkte titta på så mycket bättre! lägger upp lite bilder sen från kvällen.

THIS COULD BE PARADISE

solen skiner. balkongdörren på glänt. november. skaldjurspasta ikväll sen in till hollywood och dansa. kan en dag bli mer perfekt?

PS. I LOVE YOU

pic from my mom.

FJÄRDE NOVEMBER


PUSH IT REAL GOOD

haft en super mysig dag. vaknade upp till ett höstigt LA. regnet hängde i luften men solen tittade fram lägligt när vi begav oss in till santa monica. där blev det en lång lunch på urth café. jätte härligt ställe, god mat och bra service. sedan strosade vi runt en stund på main street. det inhandlades marabou i europeiska butiken och sedan fastnade vi i en secondhand butik. aj aj. fem glada och nöjda brudar kom ut med varsin påse. utanför träffade vi på en av de härligaste människorna jag stött på sen jag kom hit. han sjöng du kära lille snickerboa för oss och pratade lite svenska. och var hur trevlig som helst! kvällen fortsätter i samma harmoniska stämmning, tacos och film står på schemat.

ÄN SEN DÅ

ibland låter folk samma problem tynga dem i åratal när de helt enkelt kunde säga: "än sen då."
det är ett av mina älsklingsuttryck. "än sen då."
"min mor älskade mej inte." än sen då.
"min man vill inte ligga med mej." än sen då.
"jag har lyckats i livet men jag är fortfarande ensam." än sen då.
jag vet inte hur jag klarade mig innan jag lärde mig det knepet.
det tog lång tid att lära, men när man väl lärt sig det glömmer man det aldrig.

21.38

torsdag kväll. jag och wibring sitter nerbäddade i soffan. varsin dator i knät och en kriminalserie på tv. ungefär som varje torsdag brukar te sig. myspys. till middag blev det mexikansoppa och hembakat bröd. det var himla gott. imorgon är jag ledig. och nästa fredag med. gött.

HELLO AND GOODBYE

fruktansvärt onödig information härnäst. i min rastlöshet så kom jag på att jag aldrig lockat mitt hår sedan det rök i sommras. så jag fick ett ryck och lockade mitt hår. sådan brainstormad eftermiddag har jag haft här idag.

WATCHING YOU IS THE ONLY DRUG I NEED

jag och amanda påbörjade ett brödbak här idag som hon så fint avslutade medans jag var på lektion ikväll. ska bli så gott! annars har dagen varit väldigt lugn. skypade med jennifer om våren. hon och tjejerna kommer nog hit då. åh. det kommer bli så himla bra! för övrigt så har jag bara tre lektioner kvar av reggio kursen. oh ja.

"KOM HIT"

detta klipp går på repeat på loftet idag.

FÖRSTA NOVEMBER

back on track. sakta men säkert börjar jag återställa mig från helgens bravader. fattar inte. jag är så trött. i alla fall jag och amanda inledde dagen på gymmet sedan blev det marknadföring på campus. corsairs (damfotbollslaget) hade match så vi gick dit efter och kikade en stund. blev galet sugen. usch. nu - gitarr.

HUNKEN

under lördagen fick jag smeknamnet hunken då jag rakt upp och ner på en bild ser ut som en dude. det är nu bekräftat av emelies kära far Ola som förvånande frågar vilka killarna är som emelie står brevid utanför hotellet. detta är då jag och natasja. hon fick övertyga Ola om att det verkligen var jag på bilden. det känns lite skrämmande faktiskt. men han tyckte att jag såg bra ut i alla fall. kanske ska konvertera helt enkelt?

THE BEST LOVE IS THE KIND THAT AWAKENS THE SOUL AND MAKES US REACH FOR MORE, THAT PLANTS A FIRE IN OUR HEARTS AND BRINGS PEACE TO OUR MINDS

idag har varit en lugn dag. jag har legat i soffan och kollat på mysteriet på greveholm och druckit te. en alldeles perfekt dag. på eftermiddagen kom tjejerna hit, det blev lite plugg och mat tillsammans. nu har vi precis kollat på the notebook. jag hade aldrig sett den. fyra brudar satt vi här. ni som sett den kan ju tänka er hur det slutade. nu ska jag torka tårarna och gå och lägga mig.

WHEN I WALK IN THE SPOT THIS IS WHAT I SEE EVERYBODY STOPS AND STARING AT ME


RSS 2.0