TJUGONIONDE DECEMBER

haft en underbar jul neråt i landet. hela släkten samlad och vi har ätit god mat och bara haft det bra. en och annan handbollsmatch har det också blivit. hejade på guif i kristianstad på annandagen och på jonathan i mellandagarna som haft cup nere i lund. nu är jag hemma igen och bara tre ynka dar kvar på tvåtusenelva. känns faktiskt riktigt bra. ser fram mot ett nytt år.

CHEERS TO THE FREAKING WEEKEND


I FOLLOW RIVERS

igår klädde vi granen och idag har vi firat micke som fyllde år. även fina jen blir tjugo. och jag har hunnit inviga systemet. väldigt trevligt. kände mig väldigt vuxen. imorgon bär det av till skåne för jul med släkten.

HOME FOR CHRISTMAS

landade i sverige i söndags kväll. vi bestämde oss i november för att komma hem och överraska familj och vänner. det var ett bra beslut. ska bli mysigt att fira jul hemma. vi har känt oss lite sneaky därborta som faktiskt tänjt på sanningen ett bra tag. men det var det värt och det är så kul att se alla igen. just nu ligger jag hemma hos evelina i hennes soffa. hennes min var oslagbar när jag i måndags morse hämtade upp henne från jobbet. det var inte lätt kan jag säga. efter flera obesvarade samtal och intrång hos august vid åtta snåret så fick wilma tag i henne och vi kunde åka och överraska henne. och i måndags fick jag se alla tjejerna igen. som jag längtat. ja. det är skönt att vara hemma.

SJUTTONDE DECEMBER

har en mysig lördagsmorgon på loftet, ätit god frukost med tjejerna med julmusik i högtalarna. vi har gjort en deal, jag får lyssna på hur mycket carola jag vill under julen, sedan är hon bannad från vår lägenhet. det funkar för mig. fröken forsell är iväg och avslutar sin sista kurs, så ikväll ska vi nog bege oss in till hollywood och fira vårt lov. imorgon blir det förhoppningsvis fair fax flea market igen. jättemysigt ställe! åh vad det är härligt att vara ledig.

MOVES LIKE JAGGER


PRECIOUS

killarna var här ikväll och sa hejdå. vi åt en jättegod kycklinggryta med kantareller, kollade på spåret och julkalendern. kommer att bli tomt utan dom. nu har jag och mandsan bäddat ner oss i soffan med varsin kopp te och ska fortsätta kolla på one tree hill.

I'VE GOT SOUL BUT I'M NOT A SOLDIER

tog en promenix till skolan imorse, det är riktigt härligt väder här idag. cirka tjugo grader och sol. känns konstigt att man längtar hem till kyla och rusk. jag antar att vi har det ganska bra. fick mina böcker och kramade om en äldre dam jag haft som klasskamrat. hon har varit min lilla extra mamma den här terminen. en krutkärring från trinidad. henne kommer jag att sakna. nu ska jag slänga i mig lite gourménudlar, sedan drar jag och fröken forsell ner till third street.

03.15

jag har sett sjutton avsnitt av one tree hill ikväll. knappt så jag vågar skriva det. det kan ju verkligen inte vara vettigt. i alla fall. jag och mandsan har setat som fastklistrade med varsin kopp pepparkaks-te. väldigt mysigt. nu ska jag försöka sova. ska upp om ett par timmar och bege mig till skolan en sista gång det här året för att hämta/lämna böcker. sedan är det helg. och lov. klapp på axel till mig själv. tack och godnatt.

FROM HOME WITH LOVE

och så fick jag mitt efterlängtade paket hemifrån tillslut. som tydligen legat nere i receptionen sedan tredje december (bra arbetskraft på detta ställe). massor med fina saker från bästa familjen. chokladkalender, pepparkakor, bearnaise, lösgodis, marabou, tidningar, ett armband och lite annat smått och gott. nu ska jag sätta på one tree hill och njuta av alla fina (och goda) saker jag fått. tack!!! blev också klar med min sista final idag. så nu har jag officielt lov. vilken bra dag det här blev.

GOOGLE TRANSLATE LEVERERAR


HEADLINE

precis kollat på veckans avsnitt av danne o bleckan. vill se mer. nu. ska nog kolla på lite one tree hill så länge. men så påminns jag av de stängda böckerna framför mig att jag faktiskt har finals imorgon. får nog ta tag i det en stund i alla fall. sprang ner och hämtade posten och hade ett paket från australien, fina frida hade skickat födelsedagspresent och lite gottis till oss alla. blev väldigt överraskad, men super glad. puss på dig!

nya favoriter



SPRING

morgonen har spenderats på skolans hemsida med att trixa ihop mitt schema till våren. ganska urplockat då många redan har valt sina kurser. men jag blev väldigt nöjd och fick alla de jag tänkt mig. så i vår ska jag läsa musikteori, sång, piano, gitarr och en konstkurs med inriktning drawing.

VAD SKULLE VARA RÄTT OM INGENTING ÄR FEL


reach the city steps tonight following the power lines

hola. haft finals i gitarren. det gick fin fint. blev två beatles godingar av mig och wibring. darrade lite väl två första meningarna men sedan så gick det bra. känns riktigt skönt att ha det gjort, och det var himla roligt trots nervositeten. imorgon så är det dax att välja nya kurser inför våren. det är rätt utplockat redan men jag hoppas kunna snickra ihop ett bra schema med mycket musik.

TRETTONDE DECEMBER

natasja väckte oss imorse och hade gjort mannagrynsgröt till frukost, mysig luciamorgon. förövrigt är jag fruktansvärt omotiverad till att studera just nu. lyckas alltid börja fixa med något annat. har precis lyssnat på jasons sommarprat, och nu kollar jag på musikhjälpen. koncentrationen har gått och gömt sig på något himla bra ställe. kan ju glädja mig själv med att jag endast har ett prov denna vecka, så jag ska nog inte klaga.

FROM NOTHING TO SOMETHING

har varit en dag i lugnets tecken. ikväll har vi ätit lite julmat och myst här på loftet. kollat på danne och bleckan och även luciafirandet på svt. det var väldigt vackert och jag tänkte lite extra på er därhemma.

ALDRIG ENSAM


GIVE SOMETHING

det regnar här idag. riktigt tråkigt. men evelina påminde mig precis om att musikhjälpen har börjat. ett perfekt tidsfördriv, för idag tänker jag inte gå utanför dörren.

NO ONE IS GOING TO DO YOUR WORK

avslutade dagen med att flytta över natasjas dubbelsäng hit. en kundvagn och fem tjejer senare så var den på plats. en polisbil åkte förbi och garvade och gjorde tummen upp åt oss. great. nu har vi tänt lite ljus, ska värma glögg och sätta på en film.

GRABBEN DET SVÄNGER JU

nu skiner det nästan här hemma. vi har haft julstädning hela dagen till julmusik. det var välbehövligt och nu är det rent och fint. nu har vi övergått till disneylåtar och kursletande. ikväll ska vi fira tredje advent med glögg och pepparkakor.

ALLTING BÖRJAR OM

emsan och jag har haft en mysig dag nere på stan. vi kom hem med varsitt par jeffrey campell. vår julklapp till oss själva. väldigt glada tjejer. nu håller vi på och gör en smarrig tacopaj och sedan blir det ett bubbelbad.

GET WHAT YOU WANT

jag och mandsan började vår lördag nere i gymmet, hurtiga som vi är. efter en skål gröt och lite skype ska jag nu ta en dusch och sedan blir det third street med emelie och natasja.

ÄTA BÖR MAN

jag och min röda tröja drar på julbord. hepp

FREDAG

åh så skönt att kunna säga det. lektionen imorse gick bra. gjorde två uppgifter och lämnade in min bok. nästa fredag blir det bara att hämta upp boken. det är så himla härligt väder här idag, drygt tjugo grader och sol, så jag tog en promenad hem vilket var himla skönt. kom hem och hittade alla tjejerna i vår säng, en riktig mysmorgon. nu ska jag ta mig något att äta, men bara lite för senare idag ska vi till IKEA för julbord. som jag längtat.

DOESN'T REALLY FEEL LIKE CHRISTMAS AT ALL

kunde inte låta bli. har fixat lite julmys till oss här hemma.

THE KEY TO EVERYTHING

finaste nyckeln som jag hittade på marknaden i helgen.

ONE AND ONE IS TWO

snart helg igen. jag förstår verkligen inte hur tiden kan gå så himla fort. har bara två finals nästa vecka vilket känns väldigt bra. resten har jag gjort klart den här veckan. sedan är det jullov. torsdagkväll innebär mys med wibring i och med att våra två små turturduvor har kvällslektion. dagens ljusglimt - tjejerna därhemma är i gång och planerar en resa till oss i vår. det gör mig riktigt glad!

ME AND MY GUITAR

kom precis hem och sitter och dricker en kopp te från min nya stora fina mugg. vi fick sluta lite tidigare från gitarren vilket var himla skönt. jag och wibring diskuterade på hemvägen att vi kommer att sakna paul. jag minns första lektionen, när han öppnade munnen och började sjunga trodde jag att jag skulle avlida. men med tiden så har jag lärt mig tycka om hans enformiga ton. den är ganska mysig. och han är en toksnäll gubbe. nu är det hårdträning som gäller fram tills på tisdag då det är finals och uppträdande inför hela klassen som gäller.

HONESTLY, MISSING YOU ALL THE TIME

godmorgon. har precis ätit min kanelgröt och sitter nu med en kopp te. wibring satte precis på julmusik. så himla mysigt. såg att det snöat hemma också. hoppas att det är snö i januari!

16.07

vaknade som vanligt på min lediga måndag av gräsklipparen här utanför. alltid lika trevligt. tog sedan bussen ner till third street där jag har strosat runt i lugn och ro. fick med mig lite saker till mig själv och även ett par julklappar. den här veckan är ganska lugn. har ett hemprov tills på fredag. det är allt. känns så himla skönt. och på fredag är det dags för julbord. jag längtar!

FAIRFAX/THE GROVE


SÅ LÄNGE DET FINNS STJÄRNOR ÖVER OSS


FJÄRDE DECEMBER

har haft en riktigt bra och solig dag inne i west hollywood. vi besökte fairfax flea market, en stor marknad dom har varje söndag, där man kan hitta precis vad som helst. jag fyndade ett par tröjor och vi åt smarriga crépes till lunch. sedan åkte (frågade en dam i rosa om vägbeskrivning, och hennes engelska var ganska dålig, trots att hon flyttade från ryssland för sexton år sedan, så hon erbjöd sig att skjutsa dit oss, vi tvekade inte och hoppade in, händer väl bara i LA?) vi till the grove för att strosa runt lite och se the breaking dawn. stället var supermysigt och pyntat till tänderna. riktig julkänsla. filmen var okej. men vilket slut. kändes som två timmar inledning. ja ja. den som väntar.

AND IT GOES LIKE THIS


WHAT WE DREAM IS ALL THAT MATTERS

igår när jag kom hem från min lektion (lite småsur och nervös över att fått ett sms om att behöva köpa bananer till vår frukost, på min egen födelsedag? haha) så blev jag grundlurad och överraskad när jag klev innanför dörren, med sång, ballonger, skumpa, presenter, och framförallt, smörgåstårta. tjejerna hade ordnat så himla fint här hemma och jacke och carl-adam var finklädda i slips och fluga. jag hade verkligen ingen aning och jag blev så himla glad!

en hel smörgåstårta senare och samtal med familjen så var det dags igen. efter order om att ta med bikini började vi promenera mot havet. just i det tillfället så var min tillitsnivå ganska låg och ett antal scenarion utspelade sig i mitt huvud. det visade sig inte vara värre än en mysig efterrätt på cheesecake factory. så jag kunde andas ut och fick både sång och en supergod banancheesecake på deras uteservering i solen. överraskningarna var inte slut där utan vid åtta kom en limousine och hämtade upp oss alla tjejer och tog oss till hollywood och supperclub. jag som stod och väntade på en taxi blev så förvånad att jag la på luren när jag pratade i telefon. på supper väntade middag med underhållning och dans kvällen lång. tack världens bästa och finaste tjejer för allt ni ordnat och donat med, ni gjorde verkligen min dag till något alldeles extra. och det kommer jag aldrig att glömma! och tack för alla fina gratulationer jag fått. det värmer.

LITTLE SIS


min fina wimsan blir fjorton idag, många grattis-pussar o kramar på din dag!

ANDRA DECEMBER

officiellt min tjugonde födelsedag i alla länder den är aktuell. fick nyss en bamsekram av min fina wibring och ett härligt samtal med farmor. nu ska jag lägga mig så jag kan fira ordentligt imorgon. godnatt!

WITH WHAT WE HAVE, I'LL PROMISE YOU THAT

inleder första december med gröt och julkalendern. den verkar så där mysig och spännande precis som den ska vara. jag har och kommer alltid vara julkalender-junkie. så är det bara. en lektion idag, marknadsföring och redovisning, sen är det nästan helg.

THERE'S SO MANY THINGS WE'RE NOT

santa ana vindar svepte in över marinan på eftermiddagen. och vilka vindar sen. enligt nyheterna de starkaste vindarna på fem år. vår pool är fylld av stolar och bord. och så ett litet strömavbrott på det, mitt i matlagningen. så det fick bli värmeljus och lasersvärd som ljuskälla för ett tag. lite kusligt men mysigt på samma gång.

STEVE MADDEN


RSS 2.0