13.01.29

tusingen vad trött jag var imorse. hade mer än gärna legat kvar hela dagen under täcket. men jag tog en promenad till gymmet och körde ett pass innan jobbet. gjorde av med och fick lite ny energi. dagen har varit okej. längtat desto mer efter kvällen. då ska jag möta upp amanda, ems och carro på mama dou som ligger på kungsholmen. ett stenkast från där jag bor. frugan har skickat menyn till mig och det finns mycket gott. det ryktas att de ska vara ett toppen ställe! middag och massa prat. kan inte bli bättre en dag som denna!

CRAVINGS

 
 
 

huvudet på spiken så att säga


MAYBE WE ARE A LITTLE DIFFERENT

måndag för hela slanten. vi hade uppstartsmöte imorse med bästa gänget på jobbet och peppade igång veckan. framåt kvällskvisten traskade jag hem. var så fruktansvärt osugen på att laga mat. men desto mer sugen på scones. varma scones med massor med smör. så jäkla bäst. så jag bakade scones. och åt dom framför top model. livsgott! bjussar på recept åt er.
 

PASSION FOR FRUIT

igår passade jag på att bunkra upp med frukt och grönt här hemma. så imorse blev de naturell yoghurt med hallon, passionsfrukt, valnötter och lite honung. så gott! en riktig vitaminboost. det behövs i vintermörkret. 

I WILL WAIT WITH GOOD INTENTION

 

WHATEVER IT TAKES TO GET WHAT YOU NEED

började min söndag framför nyhetsmorgon och vinterstudion sen tog jag en promenad till gallerian och inhandlade två till av de förtjusande ljusen jag hittade där igår. david tycker jag är dum ihuvudet som spenderar pengar på sådana saker. haha. you better get used to it. jag tror att han tycker det är lite mysigt. lite i alla fall. en filt här och ett ljus där. jag inkräktar lite på hans ungkarlslya. men med hjärtat på rätta stället. tog tåget tillbaka till vår vackra huvudstad på eftermiddagen och mötte upp ems på espresso house vid sture plan. riktigt mysigt. de var lite "skidstuga" känsla över det hela. gosiga soffor. stora träbord och stolar. filtar. plädar. ja. det passade mig i smaken. vi fikade och pratade en stund. bra avslut på denna helg. stina och en vän kom förbi och kollade på ett rum här i lägenheten. vi kom på att hon inte varit här sedan vi båda flyttat upp. snart ett halvår. sjukt konstigt. men stockholm är fan stort. och stinis bor i saltsjöbaden. resten av kvällen har jag kollat ikapp alla avsnitt jag missat i stjärnorna på slottet. jag älskar sådana program. det känns fan som att man känner dom. och jag blir lika ledsen varje gång som de tar slut. vilka härliga jävla människor. underbart att få ta del av allt som de varit med om. som philip zandén sa: även fast vi står på scen, är vi precis likadana som alla andra.

H&M HOME

 

I'LL NEVER STOP BREAKING THE LAW FOR YOU

cozy saturday. det har vi haft jag och min man. jag tänkte sova ut men gick upp när han kilade iväg till sin träning imorse. gjorde i ordning frukost och kollade på nyhetsmorgon. jag älskar det programmet. sedan möttes vi upp på stan och åt lunch tillsammans. resten av dagen har vi donat här hemma. jag har städat och fixat lite. så skönt och mysigt när man är klar. nu har vi precis ätit och ska kolla någon film! hoppas ni har en fin lördag.

COTTON FLOWER

hittade det perfekta ljuset inne på h&m idag. älskar det enkla utseendet och doften! 

VECKANS BÄSTA FREDAG

igår när jag kom hem efter jobbet möttes jag av min finaste stora syster. så skönt att de äntligen blir lite fart där nere i lägenheten! hon hade köpt brie, kalkon och ciabatta. så de blev smarriga smörgåsar framför en fängelsedokumentär på svt play. nu har jag precis ätit en god lunch, halva dagen kvar. efter jobbet åker jag upp till D för en mysig och lugn helg. på söndag börjar träningsmatcherna. vilket innebär ett steg närmare till allsvenskan och sommar!

SYSTERI ♥

jag älskar kreativa smycken där de finns tanke och hjärta bakom. min vän malin och hennes syster driver systeri - smycken, tavlor och annat fint. till nära och kära. eller ännu bättre. er själva. jag tycker ni ska kika in här! 
 

THURSDAY TWENTYFOURTH

morgonsol mötte mig imorse på stationen. lika härligt som alltid. fick snusa på en tvåmånaders igår. så mysigt! lilla milian. sen blev det bio. den var så. bra. django unchained. se den! riktigt skön på alla sätt och vis. och bra skådisar. nu är jag tillbaka i stockholm. jobbar sent idag och sen en tidig dag imorgon innan helg. lovely!

WHY DON'T YOU BE THE ARTIST


MITT I VECKAN MYS

15 minus i gävle idag - men solen skiner! det är ju då vintern är som bäst. jag har varit iväg på ett möte på förmiddagen som gick bra. ett energifyllt och roligt möte. nu har vi varit iväg och uträttat lite ärenden. ikväll blir de antingen bebismys (tillhörande en i laget) eller bio. vi har förbokat django unchained - den ska vara bra har jag hört! i vilket fall så blir det en toppen dag.

WE DON'T WASTE NO PRECIOUS TIME

jag har haft en bra jäkla helg. dans, skratt, kalas, mys och världens bästa vänner. älskade LA familjen var samlad igen. glad i hjärtat. nu har jag precis landat i soffan hos mitt hjärta. åkte upp efter jobbet. bättre tisdag. igår kväll hade vi sleep over hos malin. hon är gräsänka nu när hennes niklas är uppdrag. tur att vi har varandra! hon bjöd på en super smarrig räkpaj och så hinkade vi te framför top model. vardagslyx!


TGIF

yep. fredag för er som missat det. veckans bästa dag. och idag är ingen vanlig fredag utan fina frus födelsedag. grattis! hela 22 år. men för er som vet har vi två redan kvalificerat oss in i pensionärsligan. så egentligen inget att oroa sig för. och fira ska vi göra. idag i stockholm och imorgon eskilstuna. hur kul?! hela LA familjen blir samlad då natasja också dyker upp. som jag längtat! hoppas ni har en lika fin fredag som jag har!

GREAT START OF A GREAT DAY

ibland får man skryta lite och vara stolt!


idag har varit en bra dag

jag försöker gradvis komma igång med min träning igen. få in rutinen och känna att den är här för att stanna. jag tränar inte för någon annans skulle än min egen. (okej. lite för att visa david att jag kan. men så vet jag att han vet att jag kan). vill inte att det ska kännas som något måste eller någon hets. fortsätter min kvällsfilosofi här som ni märker.
 
i alla fall. igår var jag sjukt produktiv. behövde rensa tankarna och varva ner. vilket resulterade i bak/matverkstad i mitt lilla kök. rotfrukter och kyckling i ugn i massor (guld när man jobbar sent) samt kokostoppar och havrekakor med choklad. idag hade vi team möte och vi turas om att baka gofika. kan säga att de fanns lite smulor kvar efter. nu ska jag inte skryta. eller jo. lite. för jag brukar tusan inte baka ofta. men de blev en riktig hit. jag älskar kokos. utan att överdriva. och jag lyckades konvertera isabell som inte ens tycker om kokos (?!). mina finaste kollegor blev glada och mätta. mission complete.
 
nu har jag precis ätit ett litet kvällsmål bestående av hallonkesella och frysta hallon. riktigt gott. och fastnat i data-mode. ni vet när man bara ska kolla och en timme senare. . nepp. sleeptime. imorgon är det fredag!
 

LIVETS MYSTERIUM

ibland känns det som att varje steg framåt innebär två bakåt. som att ingenting riktigt vill gå hela vägen. man famlar lite utan en riktigt fast punkt. så händer det något och man är på banan igen. jag har konstaterat att livet är jävligt svårt ibland. det bara är så. och de är bara att acceptera. egentligen tror jag att vissa saker man upplever som fruktansvärt dåliga lyfter upp det andra till något mycket högre. low point is low. men high point är så jävla high. så man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. sämst och fantastiskt på samma gång.
 
 

food cravings

hur gott ser inte detta ut? här finner ni massor med smarriga recept där dessa bilder kommer ifrån
 

LAZY SUNDAY

hade en riktigt skön söndag igår. precis som de ska vara. vi tog en promenad i vinterlandet. 12 minus (!) sjukt kallt. de var längesedan jag kände sån kyla. sedan var de fotbollssöndag för hela slanten. premier league och pizza i soffan. haft mysiga och välbehövliga dagar hos mitt hjärta. nu är jag tillbaka i stockholm redo för en ny arbetsvecka.


13.01.11

igår var jag hos nikita hair och klippte och färgade mig. det blev riktigt bra och jag är nöjd. skönt med en fräsch frippa. imorse sov jag ut medan david var iväg och tränade. sedan möttes vi upp på hotel winn precis runt hörnet. där har de brunch varje lördag. herregud. det var så himla gott. de hade precis allt man kan önska. varma och kalla rätter. och ett smarrigt dessertbord. en riktigt mysig sak att göra tillsammans! nu ska vi vila upp oss lite. ikväll ska vi till läkerol arena och kolla på brynäs - skellefteå. david ska introducera mig i hockeyns värld. hoppas ni har en härlig lördag!

BRUNCH AT WINN


FREDAG

jag och david har precis varit en sväng på IKEA. ätit köttbullar och handlat lite nödvändiga (och onödvändiga) saker. bland annat två fina lampor till vardagsrummet. och sen MASSOR med ljus. som vanligt. till skillnad från hur de brukar vara uppfördelat i ett förhållande så tycker david lika mycket om ljus som mig. vilket resulterar ett bra påfyllt ljusförråd. nu ska jag ner på stan och bli omhändertagen. klipp och fix står på agendan! väldans välbehövligt.

13.01.10

när jag väl startar något kan jag hålla på i timmar. spelar ingen roll vad de gäller. tog fram davids gitarr tidigare. de var längesen nu. blir alltför lite musik när jag jobbar. så jag och david har spelat lite tillsammans. eller ja. vi har kommit fram till att david ska lära sig spela. så jag är hans lärare haha! känt mig sådär kreativ idag. velat göra om. städa. måla. skriva. sjunga. you name it. de är fasiken ett tecken på att jag mår bra. älskar kreativitet och känslan. nu ska vi hoppa i säng. fredag imorgon! 

DAGNY'S HÖRNA

jag och david trotsade vinterstormen som tagit sig hit och gick till mysigaste cafét Dagny's hörna mellan hans träningspass. ett femtiotals inspirerat fik som ryktas ha de bästa american panncakes man kan hitta här! de måste vi prova nästa gång. resten av dagen har jag spenderat hemma. kollar bloggar och spelar gitarr. inte mig emot.

FROM LONDON TO NEW YORK


GOD MORNING

sovmorgon och frukostmys i soffan. det snöar i gävle och jag sitter ihopkrupen i davids morgonrock. älskar lugna mornar.

VACA

äntligen ledig! förlåt för mitt tjat. men nu så. sitter i detta nu på väg till gävle och min fina david. vi har lite spännande saker på G här framöver. mer om de sen. kom på att jag inte visat nånting som jag fick med mig hem från London? håll utkik. har precis drällt i mig en apelsin. är fortfarande hungrig. får se vad vi hittar på när jag kommer fram. jag vill i alla fall se sveriges mästerkock. bästa! per moberg. vilken man alltså. apropå det så hade vi så sjukt mysigt och roligt igår hemma hos barrell (barrientos/forsell). det var längesedan jag skrattade så mycket! ne. nu ska jag dyka ner i elsas mode. dags att läsa ut den nu.


TACO TUESDAY

precis som i LA. om jag blev överlycklig när fröken forsell frågade om jag ville komma över till deras casa ikväll och laga tacos. men JA. har varit så sugen på de i flera dar. och ännu bättre - carro, ems och jennifer kommer också. ska bli så mysigt. för övrigt har det varit en bra dag. laddar för jobb imorgon också sedan är jag äntligen ledig. snart.


TODAY'S COMFY


13.01.06

så var denna helg slut. jag gick upp i tid imorse och tog en promenad till gymmet. körde ett löppass, tog en dusch och gick vidare till jobbet och åt frukost där. riktigt härlig start på min söndag! det är alltid värst att ta sig dit. men när jag väl är klar så undrar jag alltid hur jag kan tänka så? det är alltid värt det. det har varit en lugn dag. vilket är skönt med tanke på att måndag imorgon förmodligen innebär att det ringer på som vanligt. kvällen har spenderats i sängen framför senaste hamilton. persbrandt alltså. vilken hunk. och så har jag ätit en fin söndagsmiddag - parmaskinka, brie, avokado och en majskolv. bra blandning där. dags att ladda upp för en ny vecka. tre dagar till ledighet. let's go.

EVERYTHING HAS BEAUTY

 

A HUMAN WAS A HUMAN WAS A HUMAN

mitt favorit citat från en dokumentär jag fastnat för. detta är en ärke biskops ord om olof palmes sätt att se på människor. a human was a human was a human. om tanken att alla är just människor - likasinnade fast med olika utsidor. ingen skillnad helt enkelt. oavsett färg. jag visste inte mycket om olof palme och hans politik innan jag såg filmen i tre delar. jag blev helt fast efter första avsnittet. de är ju så. man vet inte så mycket. de är bara någon man hört talats om och de faktum att han blev mördad. han var en man som alla hade en åsikt om. älskad som hatad. jag älskar hans brutala ärlighet. de är förmodligen därför han inte lever idag. har ni inte sett den och som jag - egentligen inte vet vem palme var. se dokumentären. den är fruktansvärt bra.
 
 

I'LL TAKE CARE OF YOU

har spenderat min kväll med tända ljus, ansiktsmask och mysiga samtal med mina nära. nu ska jag krypa ner för lite sömn.
 

LÖRDAGSNÖJE

sitter på mailen idag på jobbet. roligt och skönt med omväxling! bra musik i bakgrunden och en relativt lugn dag. gick upp och åt frukost framför nyhetsmorgon imorse. kan vara min favoritstund på hela dagen. älskar när man inte behöver stressa iväg på mornarna. nu är snart min lunch slut. hoppas ni har en fin lördag.


EARLY MORNING


FJÄRDE JANUARI

jag jobbar helg och fredag känns som onsdag. mitt i veckan alltså. igår var jag uppe i gävle och träffade mitt hjärta. tog hand om honom då han var riktigt sjuk. feber och sånt tråkigt. jag gjorde chilisoppa och köpte allt man kan tänkas behöva när man mår sådär. och bara behöver tas hand om. de var riktigt mysigt att vara tillbaka. längesen nu. gick upp förskräckligt tidigt imorse och 6.10 satt jag på tåget tillbaks till stockholm. jag har jobbat och tränat - nytt gymkort och det ser jag och min egna lilla PT fram emot! och ätit tonfiskröra. bästa. kommer aldrig att tröttna. nu ska jag krypa ner. godnatt.

DOM KALLAR OSS ARTISTER

tips på ett bra program. finns på svt play! har spenderat min kväll i soffan framför just detta. agnes carlsson var artisten för kvällen. minns när jag sprang på henne inne i santa monica i våras. hon har en fantastisk röst. 
 
gårkvällen var mysig. vi firade in de nya året på skansen, med peter jöback och stockholms alla fyrverkerier. de var himla fint! min nyårsdag har jag spenderat på jobbet. de har varit väldigt lugnt och skönt. nu ska jag krypa ner och sova. kanske fundera över alla livets mysterium. som varför man är så. trött. fast man sover länge och inte har ansträngt sig speciellt mycket? tåls att fundera på. god natt och god fortsättning.

RSS 2.0