TODAY'S


21.45

jag och amanda har spenderat dagen inne på third street. mandsan fick lite kläder sålda och vi strosade runt i solen. nu har vi landat i soffan efter varsin smarrig egengjord hamburgare. tjejerna har varit på IKEA och inhandlat lite nödvändigheter. till min stora förtjusning kom de hem med en hushållsost. lycka.

DEAD PIKACHU

man anar att ens rumskamrat har några hjärnceller för lite när man hittar 150 avsnitt av pokémon på hennes dator i sökandet av en film. just sayin. tur att vi tycker om dig ändå!

LIKE CRAZY

tjejerna är ute och slirar i hollywood. själv har jag och frugan myskväll här hemma. vi känns som ett litet pensionärspar. tänk typ pensionärsjävlar. i en alldeles positiv bemärkelse. där har vi oss. skämt åsido. ibland är det bara fruktansvärt skönt att vara själv. läste en krönika om ensamhet på magdalena graafs blogg (tack för tipset evelina. jag är fast.) och om hur det relateras till något negativt. när det i själva verket egentligen är något helt jävla fantastiskt. jag kan uppskatta att bara vara med mig själv. det är nog bara det. ha ha.. nej men jag tyckte verkligen att det var så himla bra skrivet. man behöver inte vara rädd för att vara ensam. i alla fall. nu blev jag ju inte ensam ikväll, så amanda har fått stå ut med mig ylandes i duschen inför mitt midterm och plinkande på min älskade gitarr. kvällen till ära så har hon bakat en sockerkaka. vilken dunder roomie. så nu ska vi mysa framför en film med sockerkaka och en kopp te! hoppas ni får en fin fredag.

MINTGRÖN


hittade den här lilla godbiten i mintgrön på crossroad igår. har lite smått fobi för tighta byxdressar men den här ska jag banne mig våga bära.

TJUGONIONDE MARS

snart första april. redan? helt galet vad tiden går fort. just nu sitter jag och äter frukost med amanda. vi ska strax gå till skolan. fem timmars ritande står på schemat. inte alls sugen idag. fruktansvärt uttråkande i viss mån. tur man har fint sällskap!

WELLNESS / HEALTH / HAPPINESS


UPDATE

äntligen klar med läxan. blev en riktig plugg-kväll här. alla hade lite saker att fixa. klara blev vi i alla fall, och bara en skoldag kvar sen är det helg. jag och mandsan gjorde en liten variant på lasagne till middag. blev riktigt gott. sedan har vi hunnit med att kolla one tree hill. kan inte fatta att det bara är ett avsnitt kvar. så nästa onsdag sitter vi bänkade som vanligt. skulle vara två timmar långt. upplagt för tårar. innan jag gick hem från PAC idag så kikade jag in i skolans art-gallery. vi hade det som uppgift inför morgondagen. det var en riktigt bra utställning. fick lov att ta kort så jag lägger ut ett par favoriter senare. nu ska jag snart hoppa i bingen. först ett avsnitt av vänner!

COLORFUL FROM H&M


YOU KNOW YOU WON'T REGRET IT

denna vecka på sånglektionen så har fokus legat på the art of performing. och det är vekligen en konst i sig. vi har övat på hur man entrar scenen, vad gör man under uppträdandet och när man kliver av. sjukt att man kan bli nervös bara av att öva på att gå på och av scen. men det är verkligen en hel del att tänka på. nästa vecka ska vi börja öva inför midterm. då ska vi framföra två sånger. efter mina lektioner mötte jag upp natasja och ems på third street. jag hittade lite smått som jag suktat efter ett tag. visar upp det sen. nu ska jag börja på min art-läxa som ska in imorgon.

22.31

mat-glad-dag. de ända intressanta här idag har väl ungefär handlat om just det. mat. tycker själv att det är roligt att läsa om nya recept så jag delar med mig lite. inget avancerat direkt men i alla fall. kollar på något fashion program nu, där bland annat nicole richie och jessica simpson är med. handlar om ett par oupptäckta designers som tävlar om att få sina kläder sålda på stora kedjor här som h&m och macy's. carro köpte en klänning på h&m förra veckan som kommer därifrån som var skitsnygg!

SALLAD/KYCKLING/WRAP

amanda hittade ett recept på goda salladwraps. hur goda som helst! vi stekte kyckling i sweetchilisås. sedan är det bara välja och vraka bland sina favoritgrönsaker. enkelt och gott.

JERK IT OUT

har varit sugen på att prova beef jerky som är så populärt här borta. igår när vi handlade tog jag mig i kragen och köpte en påse. provsmakade ett par bitar nu efter mitt träningspass. ska vara bra att tugga på eftersom det är mycket protein i. det var faktiskt riktigt gott! gillar man kött (som jag gör) så rekommenderar jag att prova. perfekt efter träning eller bara som snacks. finns i lite olika smaker, som teryaki och peppar. ett litet tips!

LUNCH-MYS MED FRUGAN


TJUGOSJUNDE MARS

min och amandas lediga dag. är verkligen lyx med en sån dag mitt i veckan. vi kör på i vårt lugna mode i varsitt hörn av soffan. det gör vi som bäst. annars blir det bara lite plugg och småplock här hemma. passa på att fräscha till lite här. om en vecka kommer natasjas syster hit och sen är det fullt hus här april ut. ser fram emot det! nu ska vi slänga ihop en smarrig lunch.

I'M ON THE PURSUIT OF HAPPINESS

6-10 april spenderar vi i staden som aldrig sover. jag har inte riktigt förstått det än. jag har alltid velat åka dit. och nu ska vi göra det. nästa helg. vi ska bo hos emelies familjevän peterson som har lägenhet mitt på manhattan. kommer att bli såååå bra. är överlycklig!

HELLO MONDAY

morgonen började sådär. svintrött lunkade jag till bussen. blött ute efter stormen igår. vid busshållsplatsen gasar en bil förbi och bokstavligen duschar ner mig och min gitarr. mannen brevid påpekar såfint efter att "där kan du ju inte stå". ne jag märkte det. tack för upplysningen. väl i skolan så började dagen ordna upp sig. gick kanonbra på senaste teoriprovet och gitarrlektionen blev inställd = tidig dag. mitt bland allt detta så har jag, amanda och ems bokat en weekend i New York över spring break. hur bra?! är sjukt pepp på den!

MADHOUSE:KÄNSLIGA SJÄLAR VARNAS


GUY-KAKU

finn ett fel (rätt)

TJUGOFEMTE MARS

gyu-kaku var fantastiskt på alla sätt och vis. urtrevlig personal och riktigt god mat! vi beställde in en hel radda med olika sorters kött och grönsaker. var riktigt mysigt att få fixa till det själv. sedan blev det beacher's madhouse för hela slanten. herregud. det stället är verkligen något utöver det extra. det går inte att inte ha roligt där. händer alltid en hel del (bildbevis kommer). blev en hel-lyckad kväll. idag bjuder LA på regn och när det regnar här så regnar det verkligen hur mycket som helst. blev en taxi hem nu på eftermiddagen från tjejerna och vi har landat i soffan. resten av dagen lär spenderas här.

19.17


FARSAN BAGERA

min finaste papps fyller år idag! grattis på din dag!

WAY ABOVE THE CLOUD SINGING

har en riktigt skön och slapp lördag - har hunnit skypa med familjen och plugga lite smått. balkongdörren står på glänt och det är sol ute. ikväll ska vi in till beverly hills och äta middag på Gyu-Kaku en japanskt BBQ restaurang. man sitter runt en grill och får grilla sin egen mat. ska bli riktigt gott! och kul att prova på lite nytt. sedan har vi planerat ett besök på beacher's madhouse. kanonlördag med andra ord!

HELGFRUKOST PÅ LOFTET

startar vår lördag med en riktig mysfrukost!

NOBODY PUTS BABY IN A CORNER

vilken man. vilken film. konstant gåshud under sista fem minuterna. perfekt avslut på denna kväll. nu är jag helt slut. ska bli såå skönt att krypa ner i min säng. godnatt/godmorgon! ha en fin lördag.

LAST NIGHT

svängde mina lurviga igår i just utsvängda byxor från forever 21. älskar dem. kan ju bara konstatera att jag inte ska ta underkläder med hjärtan på nästa gång.

HEY HO - LET'S GO


WE SOAR LUMINOUS AND WIRED

pangkväll igår. vi drog ut till ett ställe som heter beverly. lite mindre men väldigt mysigt och skön stämning. vi hade riktigt roligt och det hela slutade hemma på finlandsfärjan med hederlig nattamat från donken. spenderade sedan natten på tjejernas golv då min luftmadrass bestämde sig för att tömmas på all luft efter cirka två minuter. och jag helt enkelt inte orkade röra mig ur fläcken. idag blev det lunch på typ den sämsta resturangen jag någonsin varit på, en sväng in till marc jacobs butiken och sedan färd hemåt. nu har vi kraschlandat i soffan. blir middag och en lugn kväll. jag ska dregla över patrick swayze i dirty dancing.

19.14

jag och mandsan har precis käkat en smarrig chilisoppa. snart ska vi bege oss till tjejerna i west hollywood och sedan vidare ut. äntligen helg!

WHILE OUR BLOOD IS STILL YOUNG

nu har vi bokat biljetter till way out west i sommar! känns för himla bra. då blir det att inta natasjas crib. och uppleva göteborg på riktigt. gött. som vår kära lilla göteborgare så fint säger. kvällen har varit lugn. knåpat ihop ett självporträtt. inte det lättaste. det liknar en människa. vilket i och för sig är positivt. men vette katten om den människan är jag. för övrigt så har vi ätit en kanon god sallad och gråtit floder till senaste one tree hill avsnittet. snorat ner hela soffan. typ. bara två avsnitt kvar. buhu. nu har jag precis avnjutit en kopp vaniljte och ska hoppa i bingen. godnatt!

DET HÄR MED ATT BÄRA PÅ EN GITARR

ibland älskar jag verkligen människorna här. som när jag varje måndag och onsdag bärandes på min gitarr alltid minst en gång om dagen får frågan av främlingar till höger och vänster, unga som gamla, hur länge jag spelat, i vilken genre, om jag kan spela något för dem. blir lika förvånad varje gång. och oftast lika glad. en sådan liten sak. idag när jag stod och väntade på bussen så kom det en vit cab vid rödljuset. två äldre stekiga herrar i varsin piké, den ena knallgul och den andra turkos som havet. de börjar prata vilt på italienska om min gitarr. det lilla jag förstod. de sken upp som två solar när de förstod att jag också var från europa. "jag alskar dig. hejdo!" får jag höra innan de gasar iväg med världens smile.

THESE WALLS DON'T LIE

konstverk av natasja i vårt vardagsrum.

AMANDA FORSELL 2.0

jag och fröken har spenderat kvällen med att kolla på top model sverige och får vi följa med. det senaste är en självklar favorit. vilka genier. vi kollade på avsnitt fem ikväll. där lasse har blivit louise. de begravde dennes testiklar till havs. det måste ses.

fredrik - men louise har du gjort några skönhetsoperationer?
louise - ja ett par ingrepp. jag har bland annat vänt på pannbenet. för att se mer feminin ut.

amanda ser ut som ett frågetecken - men asså.. (funderar läääänge. lite för länge.) då måste de ju stå ut....

jag - amanda. vänt upp och ner. inte ut och in.

kan inte sluta skratta åt denna fina människa. jag avlider. önskar jag kunde fånga hennes ansiktsuttryck. oslagbart.

TODAY'S BUSINESS

belägrar vardagsrummet med plugg för tillfället. jag har mitt prov i musikteori imorgon. ska även lära mig en låt utantill. öva gitarr. måla ett självporträtt. lite att göra med andra ord. var är koncentrationen när man behöver den?

TJUGONDE MARS

börjar min lediga dag så här. kan knappt bli bättre.

KVÄLLSPILL PÅ LOFTET

vi har knåpat ihop en egen músli här hemma. resultatet blev aningen bränd men förhoppningsvis god. havregryn, pumpafrön, mandel, valnötter, kokosflingor och lite honung är vad vi har i. råkade även slinka ner bagels, apelsinmarmelad och nutella när vi var och handlade tidigare. till middag blev det gedigen husmanskost. pannbiff, potatis och gräddsås. himmel vad gott det var.

NEW SHOES


CSI:MIAMI

självklart satt vi bänkade igår kväll. och ja. killen som presenterade sig som skådespelare häromdagen (travis caldwell för er nyfikna. mamma.) var i egen hög person med. han hade till och med sitt namn med i inledningen. imponerande.

I NEED SUMMER


THROUGH THE GOOD AND THE BAD

måndag och ny vecka. brukar inte kännas speciellt tungt med måndagar här borta då en ny vecka alltid innebär en hel del roligheter. idag har det känts som en vanlig trist måndag. kan bero på att jag har en hel del att göra i plugget. men det vänder nog snart tänkte jag när jag klev ut i ett åtta-gradigt marinan imorse. efter skolan gick jag till h&m för att kolla om ett par skor jag vill ha fanns. tvekade först att gå dit. fanns dom där så visste jag att jag skulle köpa dom. dom fanns. till det fina priset av 140 riksdaler. hallå. vilket pangpris. sedär. redan blev dagen lite bättre. nu - en sväng ner till gymmet!

GÅRDAGEN


TOGETHER WE GO FROM HERE

gårdagen bjöd på en riktigt fin examen. alice cooper (!) höll tal och nämnde bland annat hur han en gång hemma hos självaste kungen, elvis såklart, med ett gevär i handen fick tanken att döda honom. se där. malin gjorde ett jättebra framträdande och de fick sina diplom. sedan begav vi oss in till hollywood där tjejerna käkade sushi, jag åt riktigt mat, och vi fick lunchtillskott av två trevliga herrar. båda var skådespelare. vilket inte är speciellt imponerande här då i princip alla titulerar sig som det. men den ena ska vi faktiskt kolla på ikväll då han tipsade om att han är med i ett CSI avsnitt som typ offer nummer två. haha. jag drog mig hemåt efter det och mina fina gröna vänner fortsatte sin kväll på boulevarden. vaknade utvilad idag vilket kändes otroligt skönt. har fått en hel del plugg gjort och resten av dagen blir lugn.

DOWNTOWN & MI

inte ofta man går upp innan åtta en lördagmorgon. hade väldigt gärna legat kvar. det urtrista vädret gör inte saken bättre. spöregn och tolv grader. sämst. blev en god frukost i alla fall. andra halvan av mackan från gårdagens lunch och lite fruktsallad på det. nu ska vi fixa i ordning oss sedan ta oss in till downtown där våra vänner på MI (musician institute) tar examen! ska bli himla roligt. tjejerna sportar grönt då det är st. patrick's day här idag. får se vad resten av dagen har att erbjuda.

WORD


TODAY AT TOAST


STAPLES CENTER & LA CLIPPERS


SEE THE WORLD IN GREEN AND BLUE

var en riktig upplevelse att få se en NBA match live. hamnade uppe i vip-loungen vilket var betydligt tråkigare än det låter sportfantaster som vi är. vi planerar att se lakers snart och då blir det garanterat läktaren. så man kan föra lite väsen. tjejerna drog vidare till greystone där de hamnade brevid rod stewart och paris hilton. jag och amanda som inte var på topp gick hem till tjejerna och kollade på tomten är far till alla barnen. för typ hundrade gången. men vad är rod stewart mot peter habers lena rumpa? menar det. blev en lång sovmorgon idag och vid lunch tog vi en promenad till toast och åt guldomligt god mat. de hade så himla mycket att välja mellan. dit kommer vi garanterat att gå igen. nu har vi precis ätit middag här hemma. blir en lugn kväll med lite gottis och hitta nemo. en perfekt kväll.

DREAM A LITTLE BIT

natasja har informerat mig och att jag de senaste nätterna börjat prata med henne. min kära roomie från i höstas kan ju intyga på att jag kan vara ganska brutal om nätterna. skriker och har mig. natasja har en app på sin ifån som spelar in vad som pågår i rummet när mörkret faller in. inatt hade jag uppenbarligen lite skeptiskt flyttat runt på telefonen som låg mellan oss. har ju tendenser att i perioder både prata och gå runt lite som jag vill. kom på en av mina lite värre utflykter häromdagen när jag och natasja diskuterade sleepwalking. som jag tänkte jag skulle dela med mig av.

jag var väl mellan åtta, nio nånting och pappa vaknar en natt av att ytterdörren öppnas. han går för att kolla läget och ytterdörren är likväl öppen. går och kikar runt i alla rummen. med fyra vildingar vet man aldrig vad som pågår. när han kom till mitt rum så var sängen tom. ingenstans i hela huset fanns jag att hitta och med stor sannolikhet var det jag som gått ut genom ytterdörren. mamma väcktes och pappa gick ut och ropade/genomsökte trädgården/sprang till och med till lekplatsen. ingen dotra fanns att hitta. efter sisådär en tjugo minuter av letande så står mamma på trappan till ytterdörren och ropar mitt namn för typ hundraelfte gången. ett svagt litet jaaaaaaa hörs från vår vita volvo som står parkerad på carporten precis utanför dörren. och likväl. där satt jag. ihopkrupen med pyjamasen nerkavlad över benen. det var nog lite kallt där ute. jag hade alltså i sömnen tagit mig ut och satt mig i vår bil. ganska galet vad man kan göra omedvetet.

WE'LL BE GLOWING IN THE DARK

har haft en lång och mysig morgon. klockan är snart två och vi sportar pyjamaslook allihopa. skönt med såna dagar också. har hunnit skypa med mamma, farmor och mormor. tänk vad ett samtal kan göra mycket. jag blir så glad att man kan höra deras röster fast de är så långt borta. ikväll ska vi in till downtown och staples center. LA clippers spelar. ska bli sjukt kul att se en NBA match live! blir sleepover hos tjejerna i west hollywood sen. imorgon planerar vi att strosa runt i beverly center. inte mig emot.

HALLON&BLÅBÄRSPAJ


LA TIPS

är ni förbi LA någon gång under sommaren - se till att planera ett besök på cinespia at hollywood cementary. varje sommar visar de utvalda filmer på en gigantisk vägg mitt på hollywoods berömda kyrkogård. massor av härliga människor, underbart väder, häftig miljö, gott att äta och dricka och såklart sevärda filmer. i somras hann vi med att se edward scissorhands och E.T, där drew barrymore presenterade filmen. ska försöka ta med tjejerna på ett besök när de är här!

WEDNESDAY EVENING

vi har en riktig myskväll här hemma. tjejerna gjorde en jättegod middag bestående av ugnsbakad lax, potatismos och fetaostcréme. jag och amanda fick dispans från matlagningen och satt klistrade framför one tree hill. det är så bra just nu. förövrigt står en varm hallon&blåbärspaj i köket och väntar på oss. passar på att gotta till oss lite för imorgon är vi lediga så vi går alltså på helg redan nu. på lördag är det st. patrick's day (irlands nationaldag) som även firas här. vi har lite roliga planer på G. även lite spännande planer inför framtiden gällande alla brudar här. mer info kommer.. förresten. kameran. vilket kap. den är grym! ska se till att lära mig alla inställningar bara. är helnöjd.

FJORTONDE MARS

jag och amanda har laddat upp med te och lite eftermiddagsfika (pensionärer som vi är). vi ska kolla på kjelles smakresa i asien. kjell bergqvist alltså. han är ju tokskön rätt igenom. sedan ska jag pilla lite med min nya kamera. har äntligen lyckats införskaffa mig en ny. en silvrig canon. oj vad kul!

OH AMERICA

älskar när vädret går på tv här och meteorologen är sjukt hypad, viftar och har sig, medans palmerna i bakgrunden svajar när det väntar blåst och solen är glad när det är varmt. känns som att detta skulle vara skandal i sverige. själv blir jag ganska glad.

23.09

har en riktig myskväll med mandsan. vi har skola tidigt imorgon men de andra brudarna är lediga så de är ute och svänger sina lurviga. har på kollat top model och lyckan i LA. bara för att. det lär inte bli någon favorit. var nere till gymmet en sväng innan. fick sån energi på löpbandet. vet inte var den kom ifrån. har varit jättetrött hela dagen. måste varit dunder-lunchen. skönt var det i alla fall! nu ska jag snart hoppa i säng vilket ska bli underbart.

WHERE TO MISS? - TO THE STARS

den fjärde april börjar denna fantastiska film att visas här borta. ett måste att få uppleva den på bio.

SO THEY SAY HOW ARE THINGS TODAY?


eftermiddagspill med naglarna i min nya gråa (såklart) tischa.

IDAG KÄNNER JAG LIVET I MIG

den något mulna förmiddagen gick över till strålande sol när jag klev utanför dörren tidigare idag. fåglarna kvittrade och allt kändes bara himla bra. citatet från madicken här ovanför kändes givet. tog mig in till PAC och plinkade lite piano. sedan blev det ett besök på crossroad tradings där jag sålde lite plagg. fick en bra slant tillbaka som jag kan spendera där inne. hurra. fick med mig en perfekt tischa hem. jag och amanda möttes upp för en sen lunch vid vår lilla gula BBQ stuga här nere som vi gått förbi säkert tusen gånger. det var så gott! vi delade på lite olika ribs med coleslaw och majskolv till. ett riktigt bra ställe.

21.02

what a day. trött som en fyrkant imorse. men första pianoprovet väntar på onsdag så det var bara att bita i. eftermiddagen har gått i lugnets tecken. återigen tömt internet på allt (o)intressant jag kan hitta. nu har vi parkerat oss i soffan framför the voice. säger bara adam levine. vilken man.

LESS THAN THIRTY DAYS

sen är våra pärlor här - i tre hela veckor! kan inte bli så mycket bättre. och mindre än tre månaders tills la familia kommer. lyckliga gatan.

UPP OCH HOPPA

sådär lagom pigg när klockan ringde sex imorse. eftersom vi ställde fram klockan här i helgen så var det dessutom kolsvart - men nu går vi i alla fall på sommartid. och ljusare blir det! med first aid kit i lurarna har jag tagit mig till PAC där jag nu väntar på min pianolektion. måndag och ny vecka. here we go.

DESPERADO THE ROAD IS CALLING


THIS IS A HOLLYWOOD TREASURE


A HAPPY ENDING

gårdagen bjöd på en hel del bravader. vi tog tjejernas bil in till dom i west hollywood där det bjöds på pasta carbonarna. sedan blev det charader för hela slanten. riktigt roligt! happy ending blev stället för kvällen som ligger på sunset boulevard. där blev det dance off med i princip halva övervåningen och kongatåg genom rummet. det hela slutade med att min älskade trollsko bestämde sig för att dela sig i två delar. vilket jag märkte när en kille stod och viftade hej vilt med en sula. min sula. blev trots skoincidenten en riktigt lyckad kväll. operation rädda trollskon sätts i plan i veckan..

imorse vaknade vi av att änglarna carro och emma varit och handlat frukost. gröt med banan, ägg och en kopp kaffe visade sig vara starten jag behövde. vi hade nämligen planerat att ta oss upp till hollywood-skylten. finns ju mindre ansträngande aktiviteter man kan ägna sig åt dagen efter men upp kom vi tillslut. vi åkte nercabbat in till berget i solen och sedan blev det en rejäl promenad/klättring uppför. kommer att vara värt träningsvärken imorgon för det var magisk utsikt därifrån! hela LA framför våra fötter. och på andra sidan kunde vi se burbank.

nu har jag, amanda och ems precis tuggat i oss kvällsmiddag i form av enchilladas. blir kvällsmys framför stockholm boogie (en av favoriterna) och uppladdning inför en ny vecka. som endast består av två skoldagar. underbart!

POOLHÄNG & PIZZA

vi bor på världens bästa ställe. jefferson's bjöd på pizza dagen till ära. riktigt gott. att avnjuta den vid poolen i 25 graders värme gör ju inte saken sämre. ikväll ska vi in till hollywood. ett besök på sadel ranch står på schemat! älskade helg.

FRIDAY - VENICE

dagen har spenderats med amanda och ems nere i venice. runt 30 grader har det varit. himla gött. nu har tjejerna precis kommit hit och egna hamburgare står på menyn. sedan ska vi ut och svira i venice!

YOU CAN'T PLAN ON THE HEART

dagen har spenderats med amanda på main campus. vår fem timma långa art-kurs kändes för lång idag. men sista två timmarna satt vi ute i solen och ritade av ett stort träd. kan ju låta tråkigt. men att få vara ute i det friska gör väldigt mycket. nu har vi knåpat ihop en supergod lasagne och myser med tända ljus framför the patriot!

THE PERFORMING AND ART CENTER


21.39

har ägnat eftermiddagen till att knåpa ihop ett CV. det var dags för en uppdatering. så nu är det ready to go. onsdag idag vilket innebär one tree hill. det händer så fruktansvärt mycket nu så jag blir galen. det är så. bra. känns långt till nästa vecka.. resten av kvällen blir det top model och amanda bjöd mig precis på turkisk peppar. kärlek.

FRÅGOR?

tänkte föreslå en slags frågestund. vet att många nära och kära hemifrån läser. först och främst därför jag skriver. men har någon en tanke/fundering om skolan/framtiden eller bara livet, så kör på!


HÖJDEN AV FÖRUNDRAN

när mannen framför mig och emelie på bussen tar upp en rakapparat. och trimmar skägget. på bussen.

18.14

känner mig på ett himla "dela av mig" humör idag. skönt att skriva av sig lite om allt möjligt. har dykt in i garderoben nu på eftermiddagen. säkert tio plagg som jag inte använt sen vi kom hit. som tar upp himla onödig plats. så dessa tänkte jag försöka sälja i helgen. har även haft brist på toffsar då mina spårlöst lyckats försvinna. hittade tre stycken i/bland/under en del kläder. kan vara ganska lyckosamt att rensa då och då trots allt. sen är det ju ett mysterium hur man kan ha i princip tio (nästan likadana) jeansshorts. och ändå komma fram till att man behöver alla par. kan det vara en tjejs akilleshäl? att tvingas välja. det är smått ångestframkallande. nu ska jag ge mig på och laga soppa åt damerna. har hittat ett grymt recept på en ost/broccolisoppa!

lovar att det kommer upp lite mer bilder snart. ser lite smått deprimerande ut med all djungel av text. det kommer. promise.

SÅNA DÄR DAR

när allt går upp och ner. känslorna flyger högt och lågt. går in på mejlen och har ett nyinkommet från bästa mamman - lycka.

WAY OUT WEST

har laddat ner en helbra spotifylista med band som kommer till way out west. vi tänkte boka i veckan. natasja har redan fixat biljett så det skulle ju bli en kanonhelg nere hos henne. dör lite dock när jag ser artisterna till peace & love. får trösta mig med att jag ändå inte är hemma då. jag och amanda har även inställt sikte på hoffmaestro på grönan i septemer. liveband på sommaren kan ju vara bland det bästa.

WE HAVE THE HEART NOT TO LOOSE IT

for those days we felt like a mistake, those times when love is what you hate. somehow, we keep marchin on. there's so many wars we fought theres so many things we're not. but with what we have, I'll promise you that we'll marchin on. we will have the days we break and we will have the scars to prove it. and we have the heart not to loose it. you put one foot in front of the other. we move like we ain't got no other. we go where we go. we are marchin on.


SJÄTTE MARS

börjat morgonen med ett samtal med mina talibansyskon. den bästa starten man kan ha. eller ja. lillebrorsan morsade och sprang till datorn. men min fina kloka lillasyster däremot, henne kan man lita på. precis ätit en god frukost och sitter och funderar på vad jag ska göra av dagen. har redan rannsakat hela internet sen jag vaknade vid nio imorse. funderar på att rensa bland mina kläder. känns som att det behövs. ut med sådant jag inte använder. finns fler bra second hand butiker här borta där man kan lämna in sina kläder och få en slant. eller byta tills sig något annat. annars har jag lite plugg som ska hinnas med. det var nog alles.

FÖRLORAT RISOTTO OSKULDEN

som amanda så fint benämde det. natasja bjöd oss på måndagslyx ikväll. parmesanrisotto med kyckling. det var riktigt gott! kul att prova något nytt. annars så har vi sysselsatt oss med att fylla på kylskåpet inför veckan. vilket var välbehövigt. det var tämligen barskrapat. tänkte snart hoppa i säng. ledig dag imorgon. det firas med sovmorgon. vädret ska inte vara på topp så då får man passa på. lite skräckkänsla när vi tog cyklarna till ralph's innan. dimmigt, disigt och regn i luften. nog om det. talk to you laterrrr.

PACIFIC COAST HIGHWAY - NORTH


BRIGHT AS THE SUN

bäst just nu - provet som gick gallant imorse och solen som håller sig uppe längre och längre för varje dag som går. nu tänkte jag bege mig ner till gymmet. trots värken i ryggen från igår. en tjej som vet vad hon gör när det gäller träning finns här. en himla bra inspiration!

AT OUR WINDOW


IS SOMEONE GETTING THE BEST OF YOU

haft ett långt och mysigt samtal med frida och stina på andra sidan jorden. sjukt att de kan vara så långt bort men nära på samma gång. två vänner jag saknar otroligt mycket. sen blev det kvällsfika med tjejerna framför filip&fredrik. finn crisp med prästost, tomat och vitpeppar. godaste. nu har jag bäddat ner mig. är helt slut efter en helbra helg. ska kolla på den vita stenen. en av mina favoriter från när jag var liten.

RIDING A HORSE

pic's från amanda.

TOPANGA CANYON

imorse åkte mandsan och natasja iväg och hyrde bil och sedan bar det iväg till topanga canyon. i tjugoåtta (!) grades värme åkte vi längs med pacific coast highway. typ världens mysigaste väg. palmer, sol, strand, musik, nervevade rutor och massor av människor. så himla härligt. hakuna matata strömmade ur högtalarna när vi färdades längs kringelkrokiga vägar upp i bergen. kändes nästan som thailands regnskogar. väldigt häftig miljö. sedan började de riktiga redneck områdena att krypa fram. flanellskjortor, pickupbilar och små hus med trädgårdar fyllda av diverse saker.

tjugo minuter upp så var vi framme på LA horseback riding ranch. ett litet mysigt ställe där Ted i cowboyhatt och rejäl southaccent delegerade oss varsin häst. jag bad om den lugnaste. sen sista gången jag red typ var.. aldrig. att sitta på en häst räknades visst inte. kate-o blev min lilla pärla. om än aningen mer ivrig än lugn. men efter ett par djupa andetag så kändes det inte så farligt. observera att detta inte var "gå runt lite och vända". vi skulle bokstavligen rida upp i bergen. vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig. vi red i alla fall på led uppåt. och efter ett par backar så var vi väldigt högt uppe kan jag säga. den utsikten. ett av de häftigaste "moment" i mitt liv. att sitta på en häst och se ut över canyon. det var mäktigt. och för det andra att jag klarat av att sitta på en hästrygg utan att svimma/dö/trilla av. cred till mig själv. ska inte dra ut på det mer. men det var riktigt roligt. och något jag definitivt kommer att göra om!

FJÄRDE MARS

middagen igår var hur mysig som helst. vi tog en promenad längs med marinan ner till cheesecake där tjejerna väntade. jag åt en svingod pasta med soltorkade tomater, kyckling och sparris. har precis mumsat i mig lite rester. och jag har typ två middagar kvar i kylskåpet. så. mycket. mat. mums. och givetvis blev det en cheesecake. om något mätt så gick det ändå ner en bit. fruktansvärt gott. men herregud vad mätt jag blev. idag har vi varit och ridit i bergen. bland det häftigaste jag varit med om. berättar om de lite senare. nu ska jag stoppa näsan i mina teoriböcker. prov imorgon.

DAGS FÖR MIDDAG


15.59

jag har syndat. blev ett ett par riktigt fina ray ban aviatiors igår när vi var inne i santa monica. men oj vad nöjd jag är. kameran jag ville ha var slut. såklart. så de får bli nästa veckas uppdrag. amanda unnade sig själv de finaste par jeffrey campbell mitt öga skådat. tur att vi bor ihop ett tag he he. igårkväll kom min kära svåger och ett par killkompisar över hit. vi premiärgrillade nere vid poolen. riktigt gott och mysigt! sedan begav vi oss ner till mainstreet för ett par öl. dagen har spenderats med balkondörren öppen och en powernap. ikväll ska vi möta upp några kompisar som är här från santa barbara nere i marinan och äta middag på the cheesecakefactory. en perfekt kväll.

A WORD OF TRUTH

we should not be attempting to change who we are. we should be honoring who we are by being - or becoming more of - who we are.

FRIDAY I'M IN LOVE

fredag imorgon. lovely. då tänkte jag passa på att investera i en ny kamera. så det blir någon ordning här igen. lite roligare med fler bilder kanske. inte bara en massa rader. jag som står utanför "iphonefamiljen" får lösa det på detta sätt. funkar fint för mig! har varit inne på sears och spånat lite. de hade en hel del. har alltid velat gå in där sen vi kom hit. det är där dom shoppar loss i tårdryparen extreme homemakeover. kvällen har bestått av räk&broccoli paj, massagestund med mandsan (välbehövligt efter fyra timmar sittande på en ritbänk) och lite plugg.

ALLA GILLAR BRUDAR

pic från jossan.

AMANDA FORSELL

A: en kompis bad om filmtips igår och då tänkte jag på the artist, som vann på oscarsgalan. han googlade på den och det var visst en stumfilm.. he he. men han rekommenderade i alla fall the rum diary med johnny depp. den ska tydligen vara skitbra!!

L: amanda. du har sett den filmen. på flygplatsen hit. med mig.

A: HAHA. just det!! jag var ganska trött då..

MARS MÅNAD

första mars idag. årets första vårmånad? något jag kommer sakna är våren i sverige. den är härlig. men kan ju inte klaga på att missa det tråkiga kalla innan. jag och amanda har precis ätit frukost. vi ska snart bege oss till skolan för fem timmars skissning. sen är det helg. igår bokade jag biljett hem till sverige. andra juli går lasset. mycket roligt ska hinnas innan det!

21.49

gjorde korvstroganoff till min lilla familj idag. supergott! nu har natasja bjudit på en kopp te och vi kollar premiären av nya top model/brittish invasion. innan så var det oth. jag dör. det är så bra. vill se mer. nu. får hålla ut en vecka. hade genomgång med amanda säsong åtta på typ fem minuter. måste vara rekord. så nu kan vi se det tillsammans när det går på onsdagskvällar. bäst. var fruktansvärt trött i skolan. men har skrattat ganska mycket idag. gillar mina lärare mer och mer. så när jag kom hem hade jag lite energi och jag tog en promenad ner till marinan för att spana in ett par hotell tills la familia kommer. hittade ett par pärlor. kommer bli så bra!

STRÖ LITE SOCKER PÅ MIG


RSS 2.0